Arcturus: onze mensen

Samen een sterk team!

Even voorstellen

Arcturus is een jong actuarieel adviesbureau met hoog gekwalificeerde, zeer ervaren actuarissen en enthousiaste jonge talenten. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde actuarissen en data scientists, die graag samenwerken met elkaar en met hun klanten. Er is ruimte voor eigen initiatief en ontplooiïng, en samen vormen we een sterk team dat extra gas geeft bij drukte en lastige deadlines.

We zijn trots dat Arcturus al 20 jaar actief is in de Nederlandse verzekeringsmarkt. In 2020 zullen we zéker aandacht besteden aan deze mijlpaal, en blijven wij onvermoeibaar dienstverlener in actuarieel maatwerk.

peter van kampen

Peter van Kampen

Partner bij Arcturus. Diepgaande kennis op het gebied van schade- en inkomensverzekeringen.
Veel ervaring met het aansturen van teams. Schakelt makkelijk tussen de niveaus binnen een organisatie.

“Mijn ambitie en drijfveer is het vertalen van technisch ingewikkelde zaken naar praktische toepassingen en efficiënte oplossingen voor de klant”

jan hooper

Jàn Hooper

+31 6 2455 0133
jan.hooper@arcturus.nl

Oprichter van Arcturus. Grote kennis van internationale ontwikkelingen op actuarieel gebied en van de Nederlandse praktijk van schadeverzekeringen. Heeft veel ervaring in het managen van actuariële en interdisciplinaire teams.
Is door haar enthousiasme en drive een motivator voor zowel haar team als voor haar klanten.

“Mijn klanten komen altijd op de eerste plaats”

Master student Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Heeft een passie voor voorspelmodellen en is druk bezig met het afronden van zijn studie. Leergierig met een brede belangstelling.

Pricing en de standaardformule van Solvency II zijn prio’s.

“Goals transform a random walk into a chase for bigger goals”

Heeft uitgebreide specialistische kennis van Solvency II, zoals voor het schatten van reserverisico voor schadeverzekeringen. Heeft ervaring in de implementatie van rapportagetools ten behoeve van de QRT’s. Deed een afstudeeronderzoek naar een partieel intern model voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Enthousiast, leergierig en oplossingsgericht. Beschikt over een uitstekend analytisch denkvermogen.

“Complexe problemen zó oplossen dat de klant weer verder kan, dat is mijn passie”

michiel van dellen

Startte begin 2019 bij Arcturus als Actuarieel Manager en is vanuit die rol met name verantwoordelijk voor het uitvoeren van tweedelijns actuariële werkzaamheden voor verschillende klanten. Een zeer ervaren professional met 18 jaar ervaring in de verzekeringssector en beschikt over diepgaande kennis op het gebied van schadeverzekering en herverzekeringen. Werkte eerder als Toezichthouder middelgrote verzekeraars bij De Nederlandsche Bank en als Manager financiën en risicomanagement bij een herverzekeraar.

Zijn sterke punten: analytisch, communicatief vaardig op verschillende niveaus en oplossingsgericht.

“Mijn doel is om vanuit onze analyse zoveel als mogelijk te komen tot bruikbare oplossingen voor de klant”

Zeer ervaren actuaris op het gebied van Levensverzekering, Risk en Reporting en modelvalidatie. Binnen Arcturus bedreven in het vervaardigen van periodieke SII-rapportages van de Best Estimate technische voorzieningen, SKV en ORSA voor middelgrote schadeverzekeraars.
Werkte eerder als Solvency II reporting actuaris, financial risk manager en model validator bij het groepsactuariaat van een grote verzekeraar en was bij de toezichthouder betrokken bij de beoordeling van de interne modellen van de grote verzekeraars in Nederland. Zijn sterke punten: nauwkeurig werken en onderbouwd tot oordeelsvorming komen.

“Voor elk probleem is een passende oplossing”

Angela van Heerwaarden

angela.vanheerwaarden@arcturus.nl

Sinds 2018 actuarieel manager bij Arcturus, daarvóór lang werkzaam in schadeverzekering, onderwijs en wetenschap. Angela is zeer ervaren op het gebied van reserveren, kapitaal, pricing en herverzekering. Ontwikkelt en verzorgt trainingsprogramma’s op verschillende niveaus.

Duikt graag in lastige problemen. Is een hulpvaardige gesprekspartner en kan anderen door coaching en training vooruit helpen.

“Risico’s zijn mijn passie, vooral het zoeken naar manieren om ze te beheersen”

Jarenlange ervaring in schadeverzekeringen en is hierop nog lang niet uitgekeken. Studeerde Econometrie en Actuariële Wetenschappen en rondde de opleiding tot Actuaris AG af bij het Actuarieel Instituut.

Is energiek, sociaal bewogen en zeer gedisciplineerd. Houdt ervan om zich in ingewikkelde vraagstukken vast te bijten en de vertaalslag te maken van inhoud naar praktijk.

Schadeverzekering is zó divers, het blijft me boeien

melchior mattens

Actuaris met veel ervaring en kennis van Solvency II en risicomodellering. Altijd op zoek naar vernieuwende ideeën en inzichten die leiden tot adequater risicomanagement. Vanuit de (studie)achtergrond een grote affiniteit met pricing, catastrofemodellering en herverzekering. Staat altijd klaar voor klanten en collega’s. Won in 2017 de Johan de Witt scriptieprijs en werd in 2018 als Actuarieel Talent van het jaar benoemd.

“Vliegers stijgen het hoogst als ze tegen de wind in gaan: met een gezonde kritische blik krijgt de klant het beste advies”

Constance van Noort

constance.vannoort@arcturus.nl

Sinds september 2017 gestart bij Arcturus om de pensioenpraktijk te ondersteunen en verder uit te bouwen. Heeft ruim 15 jaar ervaring in de pensioensector en meer dan 10 jaar in de verzekeringssector. De focus ligt op verslaglegging, accounting, audit en risicomanagement.

“Mijn opdrachtgevers geven allen aan dat ik klantgericht ben en zeer betrokken”

Bernd is een allround actuaris. Voor diverse schadeverzekeraars SKV-rapportages en ORSA-berekeningen uitgevoerd en bij Arcturus veel aan ontwikkeling van modellen voor schadeverzekeraars gedaan. Daarnaast ruime actuariёle kennis van levensverzekeringen, met name op het gebied van actuariёle certificering, aannamestudies en documentatie van interne modellen.

“Ik lever graag producten van goede kwaliteit”

Veel ervaring op actuarieel gebied. Vooral levensverzekeringen, maar ook inkomen, pensioen en schade. Werkzaamheden uitgevoerd in kader actuariële certificering, Solvency II, modelvalidatie, embedded value, IFRS en Wabeke. Tevens kennis van projectiemodellen in AFM en Moses. Voorkeur voor de technische kant van het vak op basis van een gedegen aanpak.

“Ik lever graag goed en gedegen werk”

Freek van den Honert 

freek.vandenhonert@arcturus.nl

Na het afronden van zijn studie Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam sinds 2019 werkzaam bij Arcturus. Houdt zich voornamelijk bezig met datagedreven analyses, voorspelmodellen en simulaties. Maar toolontwikkeling doet hij ook met plezier.

KISS krijgt een hoop sneller gedaan

Startte medio 2020 bij Arcturus als Senior Actuaris en is verantwoordelijk voor diverse Solvency II rapportages. Tevens betrokken bij de verdere ontwikkeling van de tools die Arcturus tot haar beschikking heeft. Ook inzetbaar op diverse ad hoc opdrachten. Jarenlange ervaring als schade actuaris, zowel pricing als reportages, met name voor P&C verzekeringen, Ziekteverzuim en WIA verzekeringen. 

Goed in kwantitatieve analyses en een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor het halen van deadlines. 

“Ik help graag onze klanten om data inzichtelijk te maken en optimaal in te zetten voor betere bedrijfsresultaten”

Gedreven junior actuaris, werkzaam bij Arcturus sinds 2020 na een rondreis in Zuidoost Azië. Heeft een achtergrond in Econometrie met een specialisatie in data science. Tom houdt zich graag bezig met Best Estimate, SCR, ORSA en toolontwikkeling. Enthousiast, resultaatgericht en analytisch.

“Ik help klanten graag met effectieve oplossingen voor hun analytische vraagstukken.”

Sinds begin 2021 werkzaam bij Arcturus. Heeft in de daaropvolgende zomer zijn studie Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam mogen afronden. Gemotiveerd om de daarbij opgedane kennis om te zetten in de praktijk.

Aan de hand van moderne tools kunnen we mooie producten neer blijven zetten voor onze klanten.

patrick dannenburg

Partner bij Arcturus, met aandachtsgebied de Actuariële Functie. Heeft diepgaande kennis op het gebied van schade- en inkomensverzekeringen en is een makkelijke gesprekspartner voor elk niveau binnen uw organisatie.

Een zeer ervaren actuaris, met meer dan 20 jaar ervaring in de verzekeringssector. Werkte eerder als Actuariële Functiehouder bij een middelgrote verzekeraar, als Senior Manager bij een groot advies-/accountantskantoor en als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank.

Zijn sterke punten: betrokken, verbindend, richting gevend en effectief doelen bereiken.

Vanuit mijn brede achtergrond draag ik de ‘financiële gezondheid’ van organisaties een warm hart toe, waarbij ik de menselijke kant niet uit het oog verlies.

marco van der lans

Marco van der Lans

marco.vanderlans@arcturus.nl

Marco is een ervaren actuaris die sinds november 2021 in dienst is bij Arcturus. Voor zijn indiensttreding heeft hij onder andere gewerkt in de consultancy en als manager van het actuariaat van een grote verzekeraar. Hij heeft zodoende ervaring met een grote verscheidenheid aan onderwerpen waaronder modelontwikkeling, modelvalidatie, LAC DT, IFRS 17, en due dilligence werkzaamheden.

 Marco houdt van uitdagingen en zoekt altijd naar een manier om werkzaamheden efficiënter en beter uit te voeren. Daarnaast focust hij zich graag op de vertaalslag van de complexe actuariële materie naar management- en sturingsinformatie. Kortom; hij is uw sparringpartner voor al uw vraagstukken.

Ik maak graag van uw probleem mijn uitdaging

Office Manager

Financieel medewerker

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste actuaris om ons team te versterken en verder te bouwen aan onze dienstverlening.

Meer weten, kijk dan op onze vacature pagina!

“Ben jij de perfecte aanvulling voor  ons team”

Weten wat Arcturus voor u kan betekenen?

Wilt u meer weten over hoe dat werkt en wat wij als Arcturus kunnen betekenen voor uw bedrijf. Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op  om uw mogelijkheden te bespreken.

Laat een bericht achter