Arcturus: onze mensen

Samen een sterk team!

Even voorstellen

Arcturus is een jong actuarieel adviesbureau met hoog gekwalificeerde, zeer ervaren actuarissen en enthousiaste jonge talenten. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde actuarissen en data scientists, die graag samenwerken met elkaar en met hun klanten. Er is ruimte voor eigen initiatief en ontplooiïng, en samen vormen we een sterk team dat extra gas geeft bij drukte en lastige deadlines.

peter van kampen

Peter van Kampen

Partner bij Arcturus. Diepgaande kennis op het gebied van schade- en inkomensverzekeringen.
Veel ervaring met het aansturen van teams. Schakelt makkelijk tussen de niveaus binnen een organisatie.

“Mijn ambitie en drijfveer is het vertalen van technisch ingewikkelde zaken naar praktische toepassingen en efficiënte oplossingen voor de klant”

jan hooper

Jàn Hooper

+31 6 2455 0133
jan.hooper@arcturus.nl

Oprichter van Arcturus. Heeft veel kennis en ervaring op gebied van SII, actuariële vraagstukken en financieel risk management. Heeft ervaring in het managen van actuariële en interdisciplinaire teams. Zij staat bekend om haar brede en diepgaande kennis en haar kritische houding, naast haar grote flexibiliteit en adviesvaardigheid. Is door haar enthousiasme en drive een motivator voor zowel haar team als voor haar klanten. Zij is Actuarieel Functiehouder voor diverse schadeverzekeraars in Nederland. Haar sterke punten zijn het leveren van werk van hoge kwaliteit, het uitdagen van bestaande methoden en het ontwikkelen van alternatieven

“Mijn klanten komen altijd op de eerste plaats”

Heeft uitgebreide specialistische kennis van Solvency II, zoals voor het schatten van reserverisico voor schadeverzekeringen. Heeft ervaring in de implementatie van rapportagetools ten behoeve van de QRT’s. Deed een afstudeeronderzoek naar een partieel intern model voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Enthousiast, leergierig en oplossingsgericht. Beschikt over een uitstekend analytisch denkvermogen.

“Complexe problemen zó oplossen dat de klant weer verder kan, dat is mijn passie”

michiel van dellen

Partner bij Arcturus met als belangrijkste aandachtsgebied de Actuariële Functie werkzaamheden voor verschillende klanten. Een zeer ervaren professional met 22 jaar ervaring in de verzekeringssector. Beschikt over diepgaande kennis op het gebied van schadeverzekering en herverzekeringen. Hij werkte eerder als Toezichthouder middelgrote verzekeraars bij De Nederlandsche Bank en als Manager financiën en risico bij een herverzekeraar.

Michiel is analytisch, communicatief vaardig op verschillende niveaus en oplossingsgericht.

“Mijn doel is om vanuit onze analyse zoveel als mogelijk te komen tot bruikbare oplossingen voor de klant”

Melchior Mattens

Actuaris met veel ervaring en kennis van Solvency II en risicomodellering. Altijd op zoek naar vernieuwende ideeën en inzichten die leiden tot adequater risicomanagement. Vanuit de (studie)achtergrond een grote affiniteit met pricing, catastrofemodellering en herverzekering. Staat altijd klaar voor klanten en collega’s. Won in 2017 de Johan de Witt scriptieprijs en werd in 2018 als Actuarieel Talent van het jaar benoemd.

“Vliegers stijgen het hoogst als ze tegen de wind in gaan: met een gezonde kritische blik krijgt de klant het beste advies”

patrick dannenburg

Partner bij Arcturus, met aandachtsgebied de Actuariële Functie. Heeft diepgaande kennis op het gebied van schade- en inkomensverzekeringen en is een makkelijke gesprekspartner voor elk niveau binnen uw organisatie.

Een zeer ervaren actuaris, met meer dan 20 jaar ervaring in de verzekeringssector. Werkte eerder als Actuariële Functiehouder bij een middelgrote verzekeraar, als Senior Manager bij een groot advies-/accountantskantoor en als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank.

Zijn sterke punten: betrokken, verbindend, richting gevend en effectief doelen bereiken.

Vanuit mijn brede achtergrond draag ik de ‘financiële gezondheid’ van organisaties een warm hart toe, waarbij ik de menselijke kant niet uit het oog verlies.

marco van der lans

Marco van der Lans

marco.vanderlans@arcturus.nl

Marco is een ervaren actuaris die sinds november 2021 in dienst is bij Arcturus. Voor zijn indiensttreding heeft hij onder andere gewerkt in de consultancy en als manager van het actuariaat van een grote verzekeraar. Hij heeft zodoende ervaring met een grote verscheidenheid aan onderwerpen waaronder modelontwikkeling, modelvalidatie, LAC DT, IFRS 17, en due dilligence werkzaamheden.

 Marco houdt van uitdagingen en zoekt altijd naar een manier om werkzaamheden efficiënter en beter uit te voeren. Daarnaast focust hij zich graag op de vertaalslag van de complexe actuariële materie naar management- en sturingsinformatie. Kortom; hij is uw sparringpartner voor al uw vraagstukken.

Ik maak graag van uw probleem mijn uitdaging

Angela-van-Heerwaarden

Angela van Heerwaarden

angela.vanheerwaarden@arcturus.nl

Sinds 2018 actuarieel manager bij Arcturus, in combinatie met een onderwijsbaan aan de Universiteit van Amsterdam. Angela is zeer ervaren op het gebied van pricing, reserveren, kapitaal en herverzekering. Ontwikkelt en verzorgt trainingsprogramma’s op verschillende niveaus, en transformeert modelvalidatie van zinloze last naar effectieve verbetertrajecten.

Angela duikt graag in lastige problemen, is een hulpvaardige gesprekspartner en kan anderen door coaching en training vooruit helpen.

“Risico’s zijn mijn passie, vooral het zoeken naar manieren om ze te beheersen”

Allround actuaris. Voor diverse schadeverzekeraars SKV-rapportages en ORSA-berekeningen uitgevoerd en bij Arcturus veel aan ontwikkeling van modellen voor schadeverzekeraars gedaan. Daarnaast ruime actuariёle kennis van levensverzekeringen, met name op het gebied van actuariёle certificering, aannamestudies en documentatie van interne modellen.

“Ik lever graag producten van goede kwaliteit”

Jarenlange ervaring in schadeverzekeringen en is hierop nog lang niet uitgekeken. Studeerde Econometrie en Actuariële Wetenschappen en rondde de opleiding tot Actuaris AG af bij het Actuarieel Instituut.

Is energiek, sociaal bewogen en zeer gedisciplineerd. Houdt ervan om zich in ingewikkelde vraagstukken vast te bijten en de vertaalslag te maken van inhoud naar praktijk.

Schadeverzekering is zó divers, het blijft me boeien

Constance van Noort

Constance van Noort

constance.vannoort@arcturus.nl

Sinds 2017 senior actuaris bij Arcturus. Constance heeft ruim 20 jaar ervaring in de pensioensector en meer dan 15 jaar in de verzekeringssector. De focus ligt op adviseren pensioenfondsen en pensioenuitvoeringsorganisaties, verslaglegging, accounting, toezicht, audit en risicomanagement.

Constance is maatschappelijk betrokken en heeft zicht op alle stakeholders. Openheid en eerlijkheid staat hoog in haar vaandel.

“Mijn opdrachtgevers geven allen aan dat ik klantgericht ben en zeer betrokken”

Freek van den Honert 

freek.vandenhonert@arcturus.nl

Na het afronden van zijn studie Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam sinds 2019 werkzaam bij Arcturus. Houdt zich voornamelijk bezig met datagedreven analyses, voorspelmodellen en simulaties. Maar toolontwikkeling doet hij ook met plezier.

KISS krijgt een hoop sneller gedaan

Isa Widdershoven

Sinds 2022 werkzaam bij Arcturus. In hetzelfde jaar ook haar studie Econometrics and Operations Research afgerond in Maastricht. Nu bij Arcturus enthousiast om deze kennis in de praktijk te benutten en verbreden.

“Ik ga een uitdaging niet zomaar uit de weg”

Sinds 2021 werkzaam bij Arcturus. Kalyani heeft een achtergrond in economie en volgt een ASA-traject bij Society of Actuaries. Voornamelijk betrokken bij de ontwikkeling van SCR-tools en het bouwen van gebruiksvriendelijke interactieve apps voor validatie en prijsanalyse.

Kalyani is resultaatgericht, analytisch en houdt van leren en werken met nieuwe uitdagende onderwerpen.

“Mijn doel is om een productieve, hoge kwaliteit oplossing te bieden: het koppelen van data-analyse aan een optimale oplossing op een interactieve klantvriendelijke manier”

Sinds 2022 senior actuaris bij Arcturus. Kees is vanuit die rol actief betrokken bij het uitvoeren van zowel eerstelijns als tweedelijns actuariële werkzaamheden voor verschillende klanten. Hij is een ervaren professional met diepgaande kennis op het gebied van schadeverzekeringen. Voor zijn indiensttreding heeft Kees gewerkt als manager bij een groot advies-/accountantskantoor en heeft hij zowel eerstelijns als tweedelijns functies bekleed bij middelgrote verzekeraars.

Kees is klantgericht, enthousiast en resultaatgericht.

“Samen gaan we aan de slag om een passende oplossing te vinden voor uw probleem”

Veel ervaring op actuarieel gebied. Vooral levensverzekeringen, maar ook inkomen, pensioen en schade. Werkzaamheden uitgevoerd in kader actuariële certificering, Solvency II, modelvalidatie, embedded value, IFRS en Wabeke. Tevens kennis van projectiemodellen in AFM en Moses. Voorkeur voor de technische kant van het vak op basis van een gedegen aanpak.

“Ik lever graag goed en gedegen werk”

Sinds 2020 senior actuaris bij Arcturus. Mark is verantwoordelijk voor diverse Solvency II rapportages. Hij is tevens betrokken bij de verdere ontwikkeling van de tools die Arcturus tot haar beschikking heeft en is ook inzetbaar op diverse ad hoc opdrachten. Hij heeft jarenlange ervaring als schade actuaris, zowel pricing als reportages, met name voor schadeverzekeringen, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Mark is goed in kwantitatieve analyses en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor het halen van deadlines.

“Ik help graag onze klanten om data inzichtelijk te maken en optimaal in te zetten voor betere bedrijfsresultaten”

Zeer ervaren actuaris op het gebied van Levensverzekering, Risk en Reporting en modelvalidatie. Binnen Arcturus bedreven in het vervaardigen van periodieke SII-rapportages van de Best Estimate technische voorzieningen, SKV en ORSA voor middelgrote schadeverzekeraars.
Werkte eerder als Solvency II reporting actuaris, financial risk manager en model validator bij het groepsactuariaat van een grote verzekeraar en was bij de toezichthouder betrokken bij de beoordeling van de interne modellen van de grote verzekeraars in Nederland. Zijn sterke punten: nauwkeurig werken en onderbouwd tot oordeelsvorming komen.

“Voor elk probleem is een passende oplossing”

Sinds 2022 junior actuaris bij Arcturus. Na het schrijven van haar scriptie over cyberrisico, heeft Romy haar studie Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam mogen afronden. Heeft een achtergrond in Technische Wiskunde.

Romy is leergierig en een doorzetter.

“Voor mij is verandering een kans om te innoveren”

Ronald Castenmiller

Sinds 2022 senior actuaris bij Arcturus. Ronald is een veelzijdige actuaris, die van veel markten thuis is. Hij heeft ervaring op het gebied van SII reportages, zowel de technische voorzieningen als de SCR’s en de veranderingen in de tussentijd. Maar ook hardcore-modelbouw en model validatie is hem niet vreemd. Hij kent de AOV en WIA produkten goed, maar kent ook zijn weg bij de vertrouwde non-life verzekeringsprodukten.

Ronald vindt het leuk om zijn kennis en inzichten en ervaringen te delen met anderen.

“Cijfertjes zijn leuk, maar de verhalen erachter zijn pas echt belangrijk”

Sinds begin 2021 werkzaam bij Arcturus. Heeft in de daaropvolgende zomer zijn studie Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam mogen afronden. Gemotiveerd om de daarbij opgedane kennis om te zetten in de praktijk.

Aan de hand van moderne tools kunnen we mooie producten neer blijven zetten voor onze klanten.

Sinds 2020 actuaris bij Arcturus. Tom is een professionele resultaat gedreven schade-actuaris met 3 jaar ervaring als consultant. Hij heeft korte lijnen met zijn klanten en helpt ze om Solvency II om te zetten in toegevoegde waarde.

“Bel mij als u in een analytisch doolhof zit, ik help u graag om eruit te komen!”

Office Manager

Financieel medewerker

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste actuaris om ons team te versterken en verder te bouwen aan onze dienstverlening.

Meer weten, kijk dan op onze vacature pagina!

“Ben jij de perfecte aanvulling voor  ons team”

Weten wat Arcturus voor u kan betekenen?

Wilt u meer weten over hoe dat werkt en wat wij als Arcturus kunnen betekenen voor uw bedrijf. Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op  om uw mogelijkheden te bespreken.

Laat een bericht achter